Bostäder

Välkommen att söka efter ditt nya hem hos oss!

Bostad hos Skottenborg

Skottenborg äger och förvaltar ca 150 hyreslägenheter i 6 olika bostadsområden. Våra lägenheter varierar i storlek för att möta de individuella behov som finns hos våra hyresgäster. Vi erbjuder bostäder från ett till fyra rum och kök, där flera av dessa har små uteplatser eller generösa balkonger. Under våra bostäder presenteras våra områden och lägenheter.

När du registrerar din intresseanmälan hos oss kommer du med i vår databas över intressenter. Har du fyllt i formuläret korrekt får du direkt ett automatiskt mailsvar. Vi kontaktar dig per e-mail om vi finner en lägenhet som matchar dina önskemål.

En intresseanmälan är giltig i 12 månader, sedan behöver du förnya den om du vill stå kvar, antingen genom att kontakta oss eller genom att du registrerar om dig. Påminnelse kommer inte att skickas ut.

När du tackat ja till en lägenhet blir du automatiskt avregistrerad från intresselistan. Samma sak gäller om du inte förlänger din intresseanmälan en gång om året eller efter att för tredje gången inte ha svarat på lägenhetserbjudanden. Registrera gärna om dig så finns du kvar i vår databas över intressenter.

För att ha möjlighet att bli erbjuden ett kontrakt behöver du uppfylla våra grundkrav. Vi gör en kontroll av detta efter att erbjudandeomgången avslutats om det är du som blir aktuell för kontrakt.

Grundförutsättningen för att få hyra en lägenhet hos oss är att du uppfyller de krav som finns i vår uthyrningspolicy.

Läs vår uthyrningspolicy

Skottenborg tar emot och registrerar intresseanmälningar via hemsidan www.skottenborg.se och dessa finns sparade i 1 år.

Huvudregeln för att få hyra en lägenhet är att man har gjort en intresseanmälan och att grundkraven uppfylls.

 

Grundkrav för att hyra en lägenhet är att:

 • sökanden är myndig dvs fyllt 18 år
 • ha en fast inkomst som är tillräcklig för den aktuella lägenheten dvs en årsinkomst som är högre än 3 x årshyran för lägenheten (före skatt). Inkomsten före skatt är baserad på en tillsvidareanställning, egen näringsverksamhet eller ålderspension. Studiemedel kan accepteras i vissa fall.
 • ha en godkänd kreditupplysning dvs inga betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder
 • inga anmärkningar från tidigare hyresvärdar accepteras avseende hyresbetalning, störning eller andra för boendet negativa referenser
 • vid inflyttande ha en gällande hemförsäkring
 • folkbokföra sig i lägenheten
 • antalet personer som ska bo i bostaden ska redovisas och vara rimligt i förhållande till bostadens storlek och planlösning för att förhindra osunda boendeförhållanden. Antal personer som får bo i lägenheten:
  - 1 rok, 2 personer
  - 2 rok, 3 personer
  - 3 rok, 4 personer
  - 4 rok, 5 personer
 •  

Antalet personer avser både vuxna och barn.

 

Regler vid omflyttning

Generellt gäller som krav vid omflyttning inom våra bostäder att hyresgästens boendetid i nuvarande lägenhet ska vara minst 2 år innan ny bostad kan sökas. Ny intresseanmälan ska göras till Skottenborg. Hyrorna skall vara betalda utan anmärkningar. Nuvarande lägenhet ska vara godkänd vid besiktning innan nytt avtal kan tecknas. Sökande ska inte ha haft återkommande störningar i lägenheten. Undantag kan göras vid beaktansvärda skäl.

 

Vi förbehåller oss rätten att välja hyresgäst till våra lägenheter och lokaler, att inhämta boende- och arbetsreferenser och att göra individuella bedömningar.