Om oss

Ett familjeföretag

Skottenborg är ett familjeägt fastighetsbolag med fastigheter i Hässleholms kommun. Idag äger och förvaltar koncernen med dotterbolag drygt 22 000 kvm yta varav ca 150 bostäder fördelade på sex fastigheter i Hässleholm, Vinslöv och Bjärnum samt ca 11 0000 kvm lokalyta i Hässleholm och Tyringe. Vi erbjuder lokaler från enstaka kontorsrum upp till större kontor, vårdcentraler, gym och skolor. Bolaget har som mål att tillföra fler bostäder, både bostads och hyresrätter samt lokaler, genom nybyggnation eller förvärv, som kompletterar vårt befintliga bestånd.

Historia

Skottenborg har sitt ursprung i Göinge Bygg & Fastighets AB som startades av Bo Svensson i Bjärnum 1990, ett byggföretag med verksamhet såsom byggentreprenad och byggservice. Historien startade egentligen redan 1975 då Bo Svenssons far, Ingvar Svensson startade Byggnadsfirman Ingvar Svensson i Bjärnum, som Bo sedermera övertog och ombildade till aktiebolag.

Expansion

Företaget expanderade och år 2000 började även tredje generationen Svensson i företaget, då sonen Roger Svensson anslöt efter att ha arbetat ett antal år som civilingenjör på PEAB i Malmö med ett antal större bostadsprojekt.

 

Företaget fortsatte att expandera och flyttade 2001 kontoret till en större fastighet med lagerutrymmen i östra Hässleholm. Kärnverksamheten var fortsatt byggentreprenader och byggservice, men under årens lopp utökades verksamheten med att även innefatta fastighetsförvaltning av både bostäder och kommersiella lokaler.

Egen bostadsproduktion

Viktig för fastighetsförvaltningen var ombyggnationen av fyra kaserner på fd regementet P2 till totalt 56 hyreslägenheter i natursköna omgivningar där de första lägenheterna stod klara för inflyttning hösten 2006. Detta projekt gav en fördubbling av antalet hyresbostäder.

 

Nästa stora bostadsprojekt var uppförandet av ett fyrvåningshus med 28 lägenheter på fd T4 regementets område i Hässleholm som stod klart för inflytt våren 2015.

Nytt namn

2017 såldes byggverksamheten (Göinge Bygg) men fastighetsförvaltningen behölls. Koncernen byter nu namn till Skottenborg och flyttar till nytt kontor på Ängdalavägen i Hässleholm.

Bostadsprojekt

Senaste bostadsprojektet var upprättandet av bostadsrättsföreningen Dragonen i Hässleholm också det på fd P2 i Hässleholm, 26 marklägenheter i bostadsrättsform som stod klara för inflyttning i november 2019.