Inflyttning

Inflyttning

Välkommen till Skottenborg. Vi hoppas att du kommer trivas hos oss. Före inflyttning är det en del som skall planeras och göras. Nedan hittar du lite råd inför din flytt.
Innan inflyttning är det bra att i god tid gå igenom de tjänster i form av t.ex. el, telefoni, tv, bredband som behöver tecknas och de tjänster som man själv kanske bör avsluta.

Hushållsel

När du flyttar in är du anmäld till nätägaren (Eon). Kom ihåg att det är fritt att efter inflyttning ändra och välja vilken elhandelsleverantör man vill ha. Glöm inte att själv avsluta dina gamla avtal

TV, bredband & telefoni

Det är olika tjänsteleverantörer på TV, telefoni och bredband beroende på i vilken fastighet man bor. Vad som gäller för just ditt boende kan du läsa mer om på denna sida eller ta kontakt med oss för mer information.

Hemförsäkring

När du bor hos oss måste du redan från första kontraktsdagen ha en giltig hemförsäkring. Den skyddar dig mot skador, brand och ger för övrigt ett gott skydd när oturen är framme. Du väljer själv vilket försäkringsbolag du tecknar den hos.

För att få rätt folkbokföringsadress när du flyttar skall du göra en anmälan till Skatteverket. Ditt lägenhetsnummer som du ska ange när du gör en flyttanmälan hittar du i ditt hyreskontrakt.

 

Din adressändring gör du via www.adressandring.se. Glöm inte att delge din nya adress till dina vänner, föreningar, abonnemang, etc..

Tillträde

Du har tillträde till din nya bostad klockan 12.00 första vardagen efter att kontraktet börjat gälla. Nyckelutlämning till din lägenhet sker efter överenskommelse med fastighetsansvarig. Kan du själv inte hämta ut dina nycklar behöver det göras av någon som har fullmakt till detta.

Besiktning & Städning

Vi besiktigar lägenheten före du flyttar in. Vi går igenom att innehållet i lägenheten är helt och i gott skick. Vi noterar skador och anmärkningar i ett besiktningsprotokoll, och vi ser till att laga det som behöver lagas. När du flyttar in får du en kopia på besiktningsprotokollet. Läs besiktningsprotokollet. Gå igenom lägenheten, och anmäl fel och brister som inte finns i protokollet. Eventuella brister som inte finns dokumenterade anmäler du till Skottenborg inom 7 dagar från tillträdet. Tänk dock på att du hyr lägenheten i befintligt skick och vi vanligtvis sett inte åtgärdar det som är normalt slitage.

Har du anmärkningar mot hur städningen har utförts måste du anmäla detta inom 24 timmar från att du fått tillgång till lägenheten. Kontakta fastighetsansvarig. Om du i förtid flyttat in dina ägodelar svarar du själv för städningens skick.

Kontraktet

Tänk på att ditt hyresavtal är en originalhandling som t.ex. skall signeras vid en ev. uppsägning. Ta väl hand om detta